LegumeMancaruriPui

Tort de orez cu legume si piept de pui

Stiu ca atunci cand zicem „tort”, ne gandim la dulce. De data asta este un tort reinterpretat 🙂 O mancare de vara, cu legume proaspete, orez si piept de pui ( de curte am folosit eu). Am renuntat la orezul clasic si am modificat putin aspectul. Si gustul a fost schimbat, rosia coapta i-a dat un gust deosebit.

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 3-4 rosii
  • 100 g pastai verzi
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana de orez
  • 1 lingura de condiment pentru pui de la Delikat
  • 2 linguri de ulei
  • marar
  • patrunjel
  • sare 
  • piper

Mod de preparare tort de orez cu legume si piept de pui.

Taiem pieptul de pui cubulete, il amestecam cu condimentul pentru pui de la delikat ( ilputeti inlocui cu sare, ardei boia dulce, ardei boia iute si piper) si il punem la prajit in ulei incins.

Intre timp, taiem pastaile, feliem dovlecelul si le punem separat la fiert pentru 15-20 de minute.

Ceapa, ardeiul si morcovul le taiem marunt si le prajim in uleiul in care am prajit carnea. Eu am mai adaugat 2 linguri de ulei ca imi ramasese prea putin. Adaugam orezul, 1 cana de apa, sare si piper si lasam la fiert. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca si mai adaugam apa. Lasam pe foc pana cand orezul este fiert si scade suficient, apoi adaugam pastaile fierte.

 

Ungem o tava sau o cratita cu peretii detasabili cu ulei, punem orezul si presam usor cu lingura. Adaugam un strat de rosii feliate si dam 12-13 minute la cuptorul incins la 200 de grade, cat mai aproape de rezistenta de sus ( sa se coaca rosiile cat mai repede),apoi presaram patrunjem si marar tocat marunt, apoi  dovlecelul feliat si ultima data pieptul de pui prajit si mai dam 5 minute la cuptor( iar cand este gata, desfacem peretii detasabili ai cratitei).

Noi nu am avut rabdare sa se raceasca si am mancat direct de pe tava.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker