Paste cu sos cremos din legume coapte
Paste cu sos cremos din legume coapte sunt unele dintre cele mai gustoase sortimente de paste. Nici nu va inchipuiti cat de bun poate fi acest sos cremos din legume coapte. Am copt legumele la gratar electric, insa le puteti coace si la cuptor. Rezultatul este exceptional. Aceste paste au urcat in topul preferintelor noastre si asta datorita acestui sos extrem de gustos.
Cateva sfaturi
- Rosiile si ardeii copti trebuie curatati de coaja pentru prepararea sosului.
- Paste Tagliatelle. Eu am ales sa folosesc ca si paste un sortiment de paste mai groase, tagliatelle, insa aceastea se pot inlocui cu spaghete, penne sau farfalle.
- Sosul cremos de legume coapte poate fi folosit cu succes si pentru pizza, insa fara smantana de gatit. Doar legumele coapte si blenduite.
- Reteta usoara, gustoasa si fara prajeala.
Ingrediente:
- 200 gr tagliatelle
- 3 rosii medii
- 1 dovlecel mic/mediu
- 2 ardei kapia
- 100 gr ciuperci/ 8-9 ciupefci medii
- 150 ml smantana de gatit
- sare
- optional patrunjel verde
- optional mozarella/ cascaval razuit
Cum preparam Paste cu sos cremos
- Coacem rosiile, ardeii kapia pe gratar. Dovlecelul il curatam e coaja si il feliem pe lungime in 2-4 parti, iar ciupefcile le curatam de codita si de pojghita ce le acopera. Frigem si dovlecelul si ciupercile.
- Curatam rosiile si ardeiul kapia de coaja si le punem in vasul blederului vertical. Adaugam si dovlecelul si ciupercile fripte, adaugam un praf de sare si blenduim legumele pana cand devin o pasta.
- Separat fierbem pastele timp de 8-10 minute in suficient de multa apa cu sare.
- Punem intr-o craticioara sosul de legume, adaugam smantana de gatit si pastele fierte si punem din nou pe foc pentru inca 7-8 minute.
- Presaram cascaval razuit si verdeata deasupra pastelor. Pofta buna!
Sper ca v-am inspirat si ca va place reteta noastra de paste cu sos cremos cu legume coapte.