Paste Arrabiata cu pastrama de pui
Paste Arrabiata cu pastrama de pui sunt extrem de gustoase si, in acelasi timp, foarte usor de preparat. Sunt paste preparate cu rosii proaspete, insa acestea se pot inlocui cu pasta de tomate. Iarna apelez si eu la pasta de tomate, insa vara imi place sa folosesc rosii proaspete si coapte bine. Pastrama din piept de pui a fost o alternativa la pieptul de pui crud, eu fiind in lipsa de timp. Insa, alegerea facuta a fost inspirata, caci ne-au placut tare mult aceste paste.
Bine de stiut!
- Daca ne raman paste pentru mai tarziu, le pastram acoperite la frigider si le incalzim la cuptorul cu microunde inainte sa le consumam.
- Se poate folosi orice tip de paste, fie spaghete, farfalle, penne sau tagliatelle.
- Reteta usoara. Acest tip de paste se prepara foarte usor, cu putine ingrediente si in timp scurt.
Ingrediente:
- aprox. 350 gr paste
- aprox. 200 gr pastrama din piept de pui
- 8-10 rosii medii coapte bine
- 1 ceapa mare
- 30-40 ml ulei
- sare
- piper
- oregano
Cum preparam Paste Arrabiata cu pastrama de pui
1.Mai intai punem apa la fiert intr-o cratita si cand clocoteste adaugam pastele si un praf de srae grunjoasa. Lasam pastele 7-8 minute la fiert.
2.Dam rosiile pe razatoarea cu ochiuri mari, iar ceapa o tocam marunt.
3.Calim ceapa impreuna cu pastrama de pui tocata marunt apoi adaugam rosiile si lasam sosul sa se gateasca timp de 8-10 minute.
4.Adaugam pastele scurse de apa peste sosul de rosii, adaugam sare, piper si oregano si mai lasam la foc mic inca 2-3 minute.
Pofta buna! Sper ca v-a placut reteta noastra!
Va recomand si pastele cu carne tocata, foarte gustoase, satioase si hranitoare.