Piept de pui cu spanac si rosii cherry
Piept de pui cu spanac si rosii cherry- o varianta foarte gustoasa pentru a introduce spanacul in alimentatia celor pretentiosi. Carnea ramane extrem de frageda si suculenta, iar timpul de gatire este relativ scurt.
Carne de pui. Pieptul de pui, care in general este fad si uscat, gatit astfel devine fraged. Daca nu va place pieptul de pui, atunci il puteti inlocui cu pulpe, iar in acest caz ar trebui sa mariti timpul de gatire.
- Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
- Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
- Atunci cand este gatit, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
- Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.
Ingrediente:
- 3 buc piept de pui
- 150 gr spanac
- 6-7 rosii cherry
- 1 ceapa
- supa de pui/ apa fierbinte
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 lingurita oregano
- ardei boia dulce
Mod de preparare Piept de pui cu spanac si rosii cherry
1.Mai intai amestecam pieptul de pui cu sare, piper, ardei boia si oregano. Daca vi se pare prea gros pieptul de pui, il puteti taia in doua pe orizontala astfel incat sa fie mai subtire.
2.Prajim pieptul de pui pe ambele parti, cate 6-7 minute pe fiecare parte.
3.Scoatem pieptul de pui si in acelasi ulei calim ceapa, iar apoi adaugam spanacul tocat marunt si rosiile cherry. Adaugam aprox. 40-50 ml apa si lasam spanacul 5-6 minute la gatit.
4.Adaugam pieptul de pui, lasam inca 1-2 minute la gatit si stingem focul. Adaugam patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!
Va recomand si reteta de pui Capresse cu mozzarella