Orez cu spanac si piept de pui
Orez cu spanac si piept de pui – una dintre cele mai gustoase mancaruri cu spanac, piept de pui si dovlecel la grill.
- Spanacul poate fi consumat crud in salatele de primavara sau gatit. Spanacul provine din Persia si a fost adus in Europa inca din secolul XII, devenind foarte repede un aliment popular in mai multe bucatarii traditionale europene.
- S-a demonstrat de-a lungul timpului, că diferiţii fito nutrienţi şi pigmenţi pe care îi conţine spanacul protejează pielea de razele nocive ale soarelui, inclusiv razele UV.
- Ingrediente simple. Această rețetă necesită ingrediente de bază pe care le puteți cumpăra de la orice magazin: piept de pui, spanac, ceapă, smântână și dovlecel.
- Rețetă flexibilă. Ce imi place la aceasta reteta este faptul ca poti jongla cu ingredientele, poti elimina pieptul de pui si smantana de gatit. In locul acesteia poti bate un ou deasupra mancarii si obtii un pranz delicios.
CÂT TIMP GĂTEȘTI SPANACUL?
- De obicei, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
- La fel si dovlecelul. Se gateste cateva minute.
Ingrediente:
- 150 gr spanac proaspat
- 150 gr orez
- 2 cepe
- 1 dovlecel
- 200 ml smantana de gatit
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare.
1.Ceapa taiata julienne se caleste pentru cateva minute in ulei incins. Se adauga orezul si se lasa 4-5 minute la calit. Orezul va absorbi tot uleiul. Adaugam 1 cana de apa si lasam la fiert.
2.Pieptul de pui il stropim cu ulei si il frigem pe tigaia grill.
3.Dovlecelul il feliem fara sa il curatam de coaja, il presaram cu sare si il frigem cateva minute pe tigaia grill.
4.Cand orezul este gatit, adaugam smantana de gatit si spancul curatat de nervura principala.
5.Lasam 3-4 minute la fiert, apoi adaugam si dovlecelul si pieptul de pui si mai lasam 2-3 minute. Pofta buna!
Alte retete cu spanac.
6 Comments