IepureMancaruri

Iepure la gratar cu salata de rosii coapte

Iepure la gratar cu salata de rosii coapte

Iepure la gratar cu salata de rosii coapte este o modalitate foarte inspirata de a gati carnea de iepure. Iese extrem de frageda la gratar, iar cu salata de rosii coapte este o minunatie, un adevarat festin. Noi iubim carnea de iepure si am gatit- o fie tocana, fie cu varza, fie cu afumatura sau friptura. Fie la ceaun, fie la cuptor, fie pe gratar, carnea de iepure este foarte gustoasa.

Cateva sfaturi!

  • Pentru marinarea carnii nu avem nevoie decat de sare grunjoasa si ardei boia dulce. Vom amesteca bine carnea cu aceste doua ingrediente si o lasam 1-2 ore la rece.
  • Folosim rosii coapte bine, suculente si nu foarte mari caci acestea se vor coace mai greu sau vor ramane tari in interior.
  • Folosim vinete medii, nu prea mari. Dupa coacere, scoatem vinetele pe un tocator, le crestam si le lasam sa se scurga zeama pentru ca aceasta este toxica.
  • Inainte de a pune la copt rosiile, acestea trebuie spalate si sterse.
  • Carnea de iepure este foarte sanatoasa avand cel mai scazut nivel de calorii, insa cel mai crecut nivel de proteine.
  • Atunci cand gatiti carnea de iepure incercati sa eliminati pe cat posibil grasimile, deoarece aceasta le absoarbe foarte usor, fiind gatita fara piele.

Ingredinete:

  • 1 iepure bucatit
  • 2 kg de rosii
  • 2 vinete
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 1 lingura ardei boia dulce
  • 1 ceapa mare
  • patrunjel verde

Cum preparam Iepure la gratar cu salata de rosii coapte

1.Mai intai portionam carnea de iepure si o amestecam cu sarea si ardeiul boia. Lasam carnea de iepure intr-un bol la rece.

2.Frigem pe gratarul incins carnea de iepure alaturi de rosii si vinete.

3.Scoatem rosiile coapte intr-un bol, le curatam de coaja si le scoatem cotorul. Pasam rosiile cu ajutorul unei furculite. Acestea isi vor lasa multa zeama.  Vinetele coapte le crestam si le lasam 20 de minute pe tocator inclinat sa li se scurga zeama , apoi le decojim si le tocam.

4.Amestecam rosiile coapte si pasate cu vinetele tocate, adaugam ceapa tocata marunt, sare si patrunjel verde dupa gust. Servim salata cu friptura de iepure la gratar. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

30 − 24 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker