
Chiftelute de broccoli cu cascaval
Chiftelute de broccoli cu cascaval – iata o idee excelenta daca iubiti broccoli si vreti putina diversificare. Aceste chiftelute sunt senzationale, le-au savurat cu mare pofta atat sotul, cat si copilul si mi-au zis ca au fost prea putine. Pai da, din 2 broccoli micuti, mi-au iesit cam putine, insa data viitoare voi face din 2 broccoli mari.
Bine de stiut.
- Oparim broccoli timp de 5-6 minute in apa cu sare, apoi il scurgem foarte bine intr-o sita.
- Adaugam in jumatatea fiecarei chiftele cascaval cat o nuca mai mica.
- Nu este nevoie sa prajim chiftelutele prea mult timp, legumele se gatesc rapid, iar broccoli deja este oparit.
- Pesmet sau gris. Dam chiftelutele prin pesmet sau gris inainte de prajire ( eu am folosit gris).
Ingrediente:
- 2 broccoli mici
- 2 morcovi
- 2 oua
- 1 ceapa mare
- 3 linguri cu pesmet
- 7-8 fire de patrunjel verde
- 40- 50 gr cascaval
- sare
- piper
- usturoi granulat
- + 2 linguri de gris sau pesmet pentru crusta
Cum preparam Chiftelute de broccoli cu cascaval
1.Mai intai punem apa la fiert intr- o oala si cand incepe sa clocoteasca adaugam 1/2 lingurita de sare grunjoasa si broccoli desprins in buchetele mici. Lasam broccoli sa fiarba timp de 5-6 minute, apoi il lasam la scurs intr-o sita. Il presam usor cu dosul unei palete astfel incat sa se scurga cat mai bine.
2.Dupa ce s-a scurs bine broccoli, il taiem cu cutitul marunt si-l punem intr-un bol. Adaugam morcov razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari. Am adaugat 2 oua, 3 linguri cu pesmet, patrunjel, sare, piper si usturoi grnaulat si am amestecat bine compozitia.
4.Am taiat cascavalul cubulete de marimea unei nuci mai mici.
5.Am format chiftelute si in jumatatea fiecarei chiftele am adaugat cate un cubulet de cascaval. Am dat chiftelutele prin gris, insa se pot da si prin pesmet si le-am prajit in ulei incins pana cand s-au rumenit frumos.
Le-am servit calde si nu ne-au ramas pentru mai tarziu. Pofta buna!
Va recomand si budinca din broccoli