Pizza cu carne tocata si oregano

Una dintre cele mai gustoasa pizza facute acasa pana acum. Carnea de porc ar trebui combinata cu carne de vita, dar eu nu am avut de vita, asa ca am lasat doar carne de porc. Ingredientele sunt pentru o singura pizza mare in tava de la aragaz. Daca doriti mai multa, dublati cantitatile pentru blat. Pe pizza puneti ce vreti voi 🙂
Ingrediente blat:
- 550 g faina
- 220 g apa calduta
- 20 g drojdie proaspata
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 1 lingura oragano.
Ingrediente umplututra:
- 800 g carne de porc
- 2 ardei kapia sau grasi
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 50 ml vin rosu
- 100 g masline
- 150 g cascaval
- 3 lingura pasta de tomate
- sare
- busuioc
Mod de preparare.
Mai intai pregatim aluatul pentru blat. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul si lingurita de sare si amestecam. Adagam faina toata odata, sarea si incepem sa framantam aluatul. Daca este nevoie mai adaugati 1 lingura de faina. Adagam si oregano si framantam bine. Lasam la dospit 1 ora la loc calduros.
Carnea o punem impreuna cu uleiul pe foc pana cand se albeste, adaugam vinul, sarea si busuiocul si lasam la fiert pentru 25-30 de min, sau pana cand se evapora tot vinul. Carnea trebuie sa fie cat mai slaba.
Ungem tava cu ulei si intindem aluatul dospit cu mana direct in tava. Intepam cu furculita, ungem cu pasta de tomate, adaugam carnea calita, ardeiul, ceapa taiata julienne, maslinele si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de min.
Scoatem tava, adaugam cascavalul dat pe razatoarea mica si dam din nou la cuptor pentru inca 10 min.
Pofta buna!