MancaruriPorc

Dovlecei umpluti cu carne de porc

Primii dovlecei de anul asta, de la tara, am decis sa ii fac umpluti desi au fost mici si putini, doar 3! Nu stiu daca si voi ii faceti la fel, daca nu, astept si sugestiile voastre!

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 200 g carne tocata
  • 1 ceapa 
  • 1 rosie
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare.

Mai intai spalam dovleceii si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim interiorul fiecarei jumatati.

 

Taiem o ceapa, eu am folosit o ceapa verde, si o punem la calit in ulei incins si o lasam 2-3 minute, dupa care adaugam carnea tocata si lasam la calit 7-8 minute, timp in care amestecam din cand in cand. Daca dorti puteti adauga si din dovlecelul scobit (ceea ce am scos din dovlecei) taiat marunt si adaugat la calit impreuna cu carnea.

Taiem rosia in cubulete, adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare, piper si putem stinge focul.

Luam cu lingura compozitie de carne si punem in fiecare jumatate de dovlecel. Punem dovleceii in cratita, adaugam 1 cana de apa si dam la cuptor pentru 40-50 de minute.

Cand este gata, adaugam mararul tocat marunt. Adaugam smantana deasupra dovleceilor si sunt foarte gustosi!

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker