Aluaturi dulci/foietajeDulciuri

Poale-n brau – placinte moldovenesti cu branza dulce

Poale-n brau – placinte moldovenesti cu branza dulce

Poale-n brau – placinte moldovenesti cu branza dulce sunt atat de pufoase si atat de delicioasa incat cu siguranta veti reface reteta. Noile ziceam” branzoaice ” si se gaseau la cofetarie intr-un timp. Acum nu am mai vazut.

Va pot spune ca sunt atat de bune, ca a fost bataie pe ele inca de calde.Nu am putut astepta sa se raceasca.

Ingrediente aluat:

  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 525 g faina
  • 25 g unt
  • 50 ml ulei
  • 70 gr zahar
  • 20 gr drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 450 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 80 gr zahar
  • 2 linguri de gris
  • coaja de la o lamaie
  • stafide/merisoare
  • un strop de esenta de vanilie
  • + un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare.

1.Punem laptele, untul si uleiul intr-un vas si le incalzim ca pentru paine( nu le fierbem!).

2.Dizolvam drojdia in lapte si adaugam si zaharul.

3. Adaugam faina, galbenusurile, praful de sare si coaja de lamaie si framantam un aluat moale, elastic si nelicpicios. Acoperim aluatul si il lasam la dospit in loc calduros timp de o ora.

4.Intre timp pregatim compozitia pentru umplutura: dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici, adaugam oul, grisul, coaja de lamaie, zaharul (daca aveti branza sarata, trebuie sa adaugati mai mult), esenta si stafidele si amestecam bine.

5.Intindem aluatul in foi subtiri si taiem in patrate. Punem cate o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat si unim colturile in diagonala. Presam cu degetele toate marginile pentru ca placintele sa nu se desfaca la cuptor( ale mele s-au cam desfacut putin)

.

6.Ungem placintele cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le punem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos. Pudram cu zahar pudra imediat ce le scoatem din cuptor. Pofta buna!

In trecut am facut aceasta compozitie, dar la dublu, acum am facut placintele mai mici si mi-au iesit 2 tavi mari. Sunt delicioase!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 35 = 39

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker