Souvlaki este o mancare specifica bucatariei grecesti, foarte gusoasa, care se poate servi cu sos tzatziki pentru a ramane tot pe taramul grecesc. Mie personal imi plac fosrte mult mancarurile grecesti, sunt foarte condimentate, iar oregano este condimentul specific folosit la prapararea mancarurilor. Eu am pregatit souvlaki cu piept de pui, desi acesta se poate face cu carne de vita sau porc, deoarece doresc sa particip la o noua provocare, o provocare gazduita de Meea pe minunatul ei blog 🙂
Ingrediente:
- 600 g piept de pui
- sare
- piper
- oregano
Si mai trebuie neaparat bete pentru frigarui.
Pieptul de pui se taie cubulete potrivite si aproximativ egale, care vor fi puse pe betele pentru frigarui ( exact ca la frigarui decat ca de data asta nu vom folosi legume, decat carne). Se face un amestec din sare, piper si oregano, iar acest amestec il vom presara peste souvlaki din abundenta.
Frigem souvlaki pe gratar si servim cu sos tzatziki sau ardei copt.
Pofta buna!