Pizza cu dovlecei si oregano

Atunci cand ai dovlecei multi, ii utilizezi la multe feluri de mancare, chiar si la pizza 🙂
V-am spus ca mie cel mai mult imi place blatul de pizza cu oregano? Daca nu va place, voi puteti sa-l eliminati din compozitia aluatului. Iar blatul este perfect: daca vrei sa fie mai pufos, pui mai mult aluat, daca vrei mai crocant, pui mai putin, la coacere aluatul creste.
Ingrediente:Â
- 500 g faina
- 200 ml pa calduta
- 1 plic de drojdie uscata
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de oregano
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 dovlecei mici/ 1 mai mare
- 2 rosii
- salam Victoria
- ardei kapia rosi si verde
- masline
- 50 g cascaval
Mod de preparare pizza cu dovlecei si oregano.
Drojdia o dizolvam in apa calduta si o adaugam impreuna cu 1 lingurita de zahar si 3 linguri de ulei peste faina. Incepem sa amestecam usor, apoi adaugam oregano si sare si framantam aluatul. Acoperim si lasam la dospit in loc calduros pentru 1 ora.
In acest timp feliem ingredientele pentru umplutura. Aici fiecare foloseste ce doreste. Cascavalul il dam pe razatoarea mica. Dovleceii si rosiile le-am avut felii rotunde, iar salamul fasii subtiri.
Ungem o tava cu ulei si intindem direct in ea aluatul pentru pizza cu degetele, apoi inteam cu furculita din loc in loc. Ne ies aproximativ 2-3 tai, depinde de dimensiunea tavii.
Ungem cu pasta de tomate, punem un strat de cascaval ras, adaugam legumele dorite, iar la final mai punem inca un strat de cascaval ras. Taiem pizza inainte sa o dam la cuptor. Coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute.
Pofta buna!