LegumeMancaruri

Mancare de urzici cu oua de prepelita

O mancare de primavara extrem de sanatoasa, dar si de gustoasa.

Ingrediente:

  •  300 g urzici
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml ulei
  • orez
  • 1 capatana de usturoi
  • oua de prepelita
  • sare
  • optional praf de turmenic

Mod de preparare.

Curatam urzicile frunza cu frunza( cea mai grea operatiune) si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o tigaie uleiul impreuna cu faina, amestecam si imediat adaugam zeama de la urzici si urzicile pasate. Amestecam continuu pentru ca se ingroasa foarte repede din cauza fainii.

Separat fierbem orezul, iar cand este gata adaugam sare si praf de turmenic doar daca vreti.  Curatam si pisam usturoiul cu sare.

Ouale de prepelita sau de gaina le prajim in ulei.

Servim mancarea de urzici cu orez fiert, usturoi si oua ochiuri.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker