Aluaturi sarateAperitiveMancaruriPlacinte si tartePorc

Placinta aperitiv cu afumatura

Placinta aperitiv cu afumatura

Placinta aperitiv cu afumatura este foarte gustoasa si foarte usor de preparat. Avem nevoie de aluat foietaj, afumatura si cascaval. Este atat de gustoasa ca nu mai ramane pentru mai tarziu. In plus, se prepara usor, asa cum imi place mie.

Cateva sfaturi!

  • Portionam placinta inainte sa o dam la cuptor pentru a ramane felii frumoase.
  • Aluatul foietaj nu este nevoie sa mai fie intins cu sucitorul. Punem direct in tava o parte, adaugam umplutura si acoperim cu alta parte de aluat foietaj.
  • Se poate servi cu iaurt sau lapte batut  si se poate consuma atat la micul dejun cat si ca o gustare intre mese. Merge perfect si la pachetel.
  • Daca ramane placinta, o acoperim cu folie alimentara si o dam la frigider.
  • Reteta usoara si rapida. Aceasta reteta de placinta aperitiv este extrem de gustoasa si se prepara usor din doar cateva ingrediente: aluat foietaj, cascaval, afumatura, ou si iaurt.

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 250 gr cascaval afumat
  • 250 gr ceafa afumata sau orice afumatura aveti
  • 1 ou
  • 1 iaurt grecesc/ 140 gr
  • oregano proaspat sau uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare.

  1. Mai intai tapetam o tava cu hartie de copt. Eu am folosit un vas de yena.
  2. Impartim aluatul foietaj in 2 parti. Este posibil sa aveti direct portionat foietajul si aunci folosim ambele parti.
  3. Punem o parte de aluat foietaj in tava si adaugam cascavalul razuit.
  4. Adaugam afumatura tocata marunt si acoperim cu cealalta parte de aluat foietaj.
  5. Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire portionam placinta. Adaugam deasupra si oregano tocat marunt. Eu am avut oregano proaspat, insa se poate folosi la fel de bine si oregano uscat.
  6. Intr-un bol batem oul, adaugam iaurtul, sare si piper si amestecam bine. Turnam acest amestec peste placinta portionata si o lasam 4-5 minute deoparte sa absoarba amestecul de iaurt.
  7. Dam placinta la cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam sa se gateasca timp de 35 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
  8. Lasam placinta sa se racoreasca putin si o portionam pe aceleasi urme dupa care am portionat-o inainte sa o dam la cuptor. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker