Broccoli – o garnitura perfecta
Broccoli – o garnitura perfecta. Consumati broccoli ca si garnitura pentru fripturi? La noi se consuma frecvent. De cele mai multe ori il fierb 5 minute, presar un praf de sare si este suficient. Insa, uneori mai si variez. Astazi l-am calit usor in ulei incins. A fost foarte gustos. Si este si foarte sanatos.
Despre broccoli se stie ca conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi vitamina K, o vitamina extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină „vitamina de coagulare a sângelui” sau vitamină coagulantă. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente ( in crucifere, spanac, prune, kiwi, avocado, mazare verde, ficatul de vita, carnea de vita etc).
Dar sa trec la reteta noastra.
Ingrediente:
- 1 broccoli
- 125 g iaurt
- 3-4 catei de usturoi
- un praf de sare
Mod de preparare.
1.Mai intai desfacem broccoli in manunchiuri mici.
2.Calim broccoli in ulei incins pentru 5-6 minute maxim.
3.Pasam usturoiul si il punem intr-un bol. Adaugam iaurtul si un praf de sare.
4.Adaugam sosul de iaurt peste broccoli si servim cu diverse fripturi. Pofta buna!
Haideti sa va spun cum mai gatesc eu broccoli:
- Tarta cu broccoli si piept de pui. Se pot adauga si alte legume in functie de ce avem la indemana. Reteta de tarta o gasiti aici.
- Budinca de broccoli cu piept de pui. Asa vor consuma chiar si micii pretentiosi broccoli.
- Ciorba de broccoli cu piept de pui, una dintre cele mai gustoase ciorbe. Fetita mea o adora.