LegumeMancaruri

Broccoli – o garnitura perfecta

Broccoli – o garnitura perfecta

Broccoli – o garnitura perfecta. Consumati broccoli  ca si garnitura pentru fripturi? La noi se consuma frecvent. De cele mai multe ori il fierb 5 minute, presar un praf de sare si este suficient. Insa, uneori mai si variez. Astazi l-am calit usor in ulei incins. A fost foarte gustos. Si este si foarte sanatos.

Despre broccoli se stie ca  conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi  vitamina K, o vitamina extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină „vitamina de coagulare a sângelui” sau vitamină coagulantă. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente ( in crucifere, spanac, prune, kiwi, avocado, mazare verde, ficatul de vita, carnea de vita etc).

Dar sa trec la reteta noastra.

Ingrediente: 

  • 1 broccoli
  • 125 g iaurt 
  • 3-4 catei de usturoi
  • un praf de sare

Mod de preparare.

1.Mai intai desfacem broccoli in manunchiuri mici.

2.Calim broccoli in ulei incins pentru 5-6 minute maxim.

3.Pasam usturoiul si il punem intr-un bol. Adaugam iaurtul si un praf de sare.

4.Adaugam sosul de iaurt peste broccoli si servim cu diverse fripturi. Pofta buna!

Haideti sa va spun cum mai gatesc eu broccoli:

  1. Tarta cu broccoli si piept de pui. Se pot adauga si alte legume in functie de ce avem la indemana. Reteta de tarta o gasiti aici.
  2. Budinca de broccoli cu piept de pui. Asa vor consuma chiar si micii pretentiosi broccoli.
  3. Ciorba de broccoli cu piept de pui, una dintre cele mai gustoase ciorbe. Fetita mea o adora.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 7 = 1

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker