Placinta invartita cu mere si nuca
O placinta cu foi de casa foarte aromata, frageda si delicioasa.
Ingrediente:
- 700 g mere
- 5 linguri de zahar
- 1 lingurita de scortisoara
- nuca
- 350 g faina
- 1 ou
- 100 ml ulei
- 80 ml apa
Mod de preparare placinta invartita cu mere si nuca.
Mai intai pregatim umplutura de mere. Dam merele pe razatoare cu ochiuri mari. Le punem intr-o cratita si le punem la foc mediu pana cand incepe sa se scurga zeama lasate de la ele, aproximativ 15 minute. Adaugam cele 5 linguri de zahar si un praf de scortisoara si mai lasam pe foc inca 6-7 minute. Lasam merele la racit si pregatim aluatul.
Punem intr-un bol uleiul si oul si le batem cu telul 1 minut. Adaugam apa, iar apoi faina. Aluatul rezultat este moale, uleios, dar nelipicios. Impartim aluatul in 3 parti egale.
Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru, intindem foi cat mai subtiri, presaram mar ras si nuca, apoi fiecare foaie am taiat-o in 2 pe verticala sa imi rezulte 2 rulouri. Am rulat si am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am venit in prelungirea primului rulou cu urmatorul si tot asa pana la final.
Dam la cupt orul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. La final presaram zahar pudra, sau nu, pentru un aspect mai rustic.
Pofta buna!