AperitiveMancaruriPlacinte si tarte

Placinte cu branza telemea si marar

Placinte cu branza telemea si marar

Placinte cu branza telemea si marar sunt foarte gustoase si satioase. Fetita mea a zis ca face mami tacos . stia ea de la desene ca asa arata tacosul. Asa ca a mancat copila pe nerasuflate in ideea ca sunt tacos ­čÖé Si eu am lasat-o sa creada ca asa este ­čÖé

Sfaturi!

  • Din acest aluat ies aproximativ 10-12 placinte, in functie de cat de mari le faceti.
  • Neaparat sa folositi o branza telemea tare, nu cremoasa sau moale pentru ca placintele sa se coaca perfect in interior.
  • Se pot folosi diverse umpluturi: branza sarata, branza dulce sau gemuri. Branza sarata se poate amesteca cu marar sau cu ceapa verde tocata marunt.
  • Placintele se prajesc in suficient de mult ulei, trecut de jumatatea tigaii.

Ingrediente:

  • 500-550 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie/ 25 gr
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare grunjoasa┬á
  • + 300 gr branza telemea, marar verde

Mod de preparare.

1.Mai intai preparam aluatul. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in apa calduta. Adaugam faina, uleiul si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

2.Lasam aluatul o ora la dospit in loc calduros. Eu folosesc cuptorul cu microunde, inchid usa si astfel aluatul meu creste frumos si mai repede.

3.Formam 10 sau mai multe bilute din aluat si intindem fiecare biluta pe blatul presarat cu faina. Punem branza razuita si amestecata cu marar pe o parte a placintei si o acoperim cu cealalta parte. Presam marginile bine cu ajutorul unei furculite. Eu le-am mai presat inca odata inainte sa le pun in tigaie caci prima placinta sa desfacut in tigaie. Asa ca le mai presam cu furculita marginile.

4.Dupa ce umplem placintele cu branza le mai lasam 20 de minute la dospit.

5.Le prajim de-abia cand uleiul este suficient de incins. Pofta buna!

  • Se potrivesc perfect servite cu ceapa verde sau chiar cu o salata de rosii.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker