
Reteta mamei de musaca, foarte gustoasa. Faceam de obicei musacaua cu piure de cartofi, dar mama o face cu felii de cartofi taiati rondele, iar cand am fost la tara, mirosea atat de bine, incat i-am cerut reteta ei.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata
- 1,5 kg cartofi
- 2 cepe mari
- 4 oua
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 g cascaval
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- oregano
Mod de preparare musaca.
1.Calim ceapa in ulei incins, adaugam carnea si lasam 10 minute la foc, pana cand devine albicioasa. Potrim cu sare, piper si ardei boia.
2. Lasam carnea sa se raceasca, apoi o amestecam cu cele 4 oua.
3. Taiem cartofii rondele si tapetam o tava cu rondele de cartofi.
4. Peste rondelele de cartofi adaugam carnea, apoi acoprim cu alt strat din rondele de cartofi.
5. Dizolvam pasta de toamate intr-o cana de apa si o turnam deasupra astfel incat sa acopere musacaua.
6. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 50-60 de minute. Din cand in cand mai adaugam apa.
7. La final presaram deasupra cascavalul dat pe razatoare si oregano. Pofta buna!
2 Comments