Prajitura cu ananas si nuca de cocos
Prajitura cu ananas si nuca de cocos este extrem de delicioasa si racoroasa.
Ingrediente blat:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 4 linguri de nuca de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Ingrediente crema:
- 350 ml frisca lichida
- 1 compot de ananas
Mod de preparare prajitura cu ananas si nuca de cocos
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam si galbenusurile si incorporam cu o spatula. Adaugam si faina si praful de copt, iar la final nuca de cocos si esenta. Incorporam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava mea a avut 23/30 de cm.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.
Frisca o mixam spuma si adaugam in ea jumatate din feliile de ananas tocate marunt.
Insiropam blatul cu compotul de ananas, punem frisca deasupra, iar peste frisca adauagam restul fructelor de ananas tocate marunt. Presaram nuca de cocos si dam la rece 1 ora dupa care putem sa portionam.
Pofta buna!