Prajitura cu crema de ciocolata
O prajitura cu crema de ciocolata pe care o veti adora. Crema, pe care eu o folosesc si la torturi, este minunata. Este o prajitura economica, dar extrem de delicioasa.
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao
- 1 plic de praf de copt
- 1 cana de cafea foarte slaba si indulcita
- 2 cutii de mascarpone
- 400 g crema de ciocolata ( finetti,nutella)
Mod de preparare.
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le amestecam apoi cu albusurile batute spuma. Adaugam treptat faina, praful de copt si cacao.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul princalzit la 200 de grade pentru 20-25 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Intre timp preparam crema: punem mascarpone intr-un bol, adagam ciocolata si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine. Este o crema delicioasa!
Blatul racit il insiropam cu cafeaua indulcita sau cu lapte indulcit si adagam stratul de crema. Dam la rece 20 de min.
Presaram cacao.
Pofta buna!
One Comment