DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu pere caramelizate

O prajitura delicioasa cu aroma de toamna. Atat de aromata, pufoasa si usor de preparat, prajitura cu pere caramelizate este foarte spornica si rapida.

Ingrediente:

  • 2 pere mari
  • 10 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 g nuci
  • zahar pudra

Mod de preparare prajitura cu pere caramelizate.

Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute.

Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin albicioase. Adaugam uleiul, faina si praful de copt si incorporam cu o paleta.

Peste perele caramelizate adaugam nucile taiate grossier si scortisoara, apoi adaugam usor compozitia de blat. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Rasturnam prajitura pe un platou imediat ce o scoatem din cuptor. Daca sunt lipite marginile prajiturii de vasul de yenna, le dezlipim usor cu lama cutitului. O lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si o portionam.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 − = 17

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker