Prajitura cu pere caramelizate

O prajitura delicioasa cu aroma de toamna. Atat de aromata, pufoasa si usor de preparat, prajitura cu pere caramelizate este foarte spornica si rapida.
Ingrediente:
- 2 pere mari
- 10 linguri de zahar
- 3 oua
- 3 linguri de ulei
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 100 g nuci
- zahar pudra
Mod de preparare prajitura cu pere caramelizate.
Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute.
Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin albicioase. Adaugam uleiul, faina si praful de copt si incorporam cu o paleta.
Peste perele caramelizate adaugam nucile taiate grossier si scortisoara, apoi adaugam usor compozitia de blat. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Rasturnam prajitura pe un platou imediat ce o scoatem din cuptor. Daca sunt lipite marginile prajiturii de vasul de yenna, le dezlipim usor cu lama cutitului. O lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si o portionam.
Pofta buna!