Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPrajituri/torturi

Trufe- bomboane delicioase cu lapte condensat

Trufe- bomboane delicioase cu lapte condensat

Trufe- bomboane delicioase cu lapte condensat sunt o delicatesa si o modalitate minunata de a-ti rasfata simturile si de a impartasi bucuria cu cei dragi. Cu ingrediente simple si putina pricepere, puteti crea cu usurinta aceste bomboane de casa divine pentru a va incanta papilele gustative.

Origine

Desi originea exacta a trufelor este neclara, se spune ca au fost inventate in Franta in secolul al XIX-lea. Initial aceste delicii erau create doar din ciocolata amaruie topita si smantana, insa de-a lungul timpului, reteta a evoluat  oferind o varietate de arome si texturi.

Acoperire

  • Trufele pot fi acoperite cu ciocolata amaruie topita sau cu cacao pudra.

Reteta usora si fara coacere

  • Aceasta reteta de bomboane se prepara foarte usor si la rece, nu avem nevoie sa pornim aragazul absolut deloc.

Ingrediente:

  • 1 cutie lapte condensat/ aprox 400 gr
  • 300 gr biscuiti Petit Beurre 
  • 1 lingura cu cacao
  • esenta de rom
  • + 2 linguri de cacao pentru finisat 

Cum preparam Trufe- bomboane delicioase cu lapte condensat

  1. Sfarmam biscuitii bine, bine si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat si esenta si incorporam bine. Daca credeti ca este nevoie, puteti sa mai adaugati biscuiti. Compozitia me-a s-a intarit in 2-3 minute dupa adaugarea laptelui condesnsat  destul de mult, nu a fost nevoie sa mai adaug biscuiti.  Adaugam si cacao si amestecam mai superficial pentru a crea un aspect de marmorat pentru bomboanele noastre.
  2. Ungem mainile cu ulei si formam bilute putin mai mari sau chiar de dimensiunea unei nuci. Eu am avut si o forma de silicon pentru bomboane si am folosit-o pentru o parte dintre bomboanele mele. Restul le-am facut bilute.
  3. Dupa ce formam toate bilutele, le dam pe rand prin cacao scuturand usor surplusul. Nu este nevoie sa le dam la rece. Pofta buna!
  • Trufele se pastreaza cateva zile in bomboniera sau la frigider.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker