Chec Zebra in 3 culori
Chec Zebra in 3 culori
Chec Zebra in 3 culori este un chec delicios si destul de apetisant. Am gustat prima data la un cerc al profesorilor si a fost foarte apreciat. Facuse o colega si mi-a dat si mie reteta. Am facut atunci si acum, peste cativa ani, am dat de reteta asta pe site.
Sfaturi!
- Ingredientele, in afara de oua, se impart in mod egal pentru compozitia galbena si cea alba.
- Straturile se separa intre ele cu praf de cacao presarat printr-o strecuratoare.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de chec este foarte usoara si, ca orice chec, se prepara numaidecat.
- Din aceasta compozitie iese 1 singur chec.
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 gr zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 300 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de rom
- 1 lingurita coaja de lamaie razuita
Mod de preparare.
1.Mai inta separam albusurile de galbenusuri.
2.Impartim restul ingredientelor in mod egal.
3.Mixam spuma albusurile cu zahar. Adaugam in reprize uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina, praful de copt si esenta de rom si incorporam cu o spatula.
4.Galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam uleiul si laptele treptat si mixam usor. Adaugam faina si praf de copt si coaja de lamaie si amestecam cu o spatula.
5.Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Punem jumatate din compozitia alba si presaram cacao printr-o strecuratoare astfel incat sa acopere in totalitate partea alba.
6.Adaugam jumatate din compozitia galbena si presaram din nou cacao si apoi punem cealalta parte de compozitie alba si galbena separandu-le prin strat de cacao.
7.Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam checul la racit apoi putem sa-l portionam. Pofta buna!
Va sugeram sa incercati si checul umed cu umplutura de nuci si portocala.