Bauturi

Sirop de menta cu zeama de lamaie

Sirop de menta cu zeama de lamaie

Sirop de menta cu zeama de lamaie este un sirop delicios si racoritor. Este un sirop foarte concentrat si cu un gust puternic de menta. Nu am facut mult, asa ca ce mi-a iesit am pus intr-o sticla si l-am bagat la frigider. Il consumam acum, nu l-am sterilizat. Noua ne place sa adaugam in pahar si 1 felie de lamaie si apa minerala carbogazoasa si avem cel mai delicios suc preparat acasa.

Pentru ca am luat multa menta de la tara, o parte din ea am lasat-o la uscat pentru a face ceai, am facut si o super limonada de menta, iar restul am facut-o sirop delicios. In trecut am folosit sirop de menta si la checuri sau prajituri cu ciocolata. Se poate adauga si in creme sau la frisca.

  Beneficiile mentei 

  • Planta de menta continue un antioxidant cunoscut sub numele de acid rozmarinic, care a fost studiat pentru eficacitatea sa in ameliorarea simptomelor alergiilor sezoniere.
  • Atunci cand este prezenta in uleiuri, unguente sau lotiuni, menta are efectul de a calma si a raci pielea afectata de muscaturi de insecte, eruptii cutanate sau alte reactii.
  • Menta este o planta calmanta si linistitoare, care a fost folosita mult timp in tratarea tulburarilor gastrice si a indigestiei. Ceaiul de menta accelereaza si usureaza digestia.

Ingrediente:

  • 400 gr frunze de menta ( sunt multe, multe)
  • 1 litru de apa
  • aprox. 700-750 gr zahar ( depinde cat suc de menta ne ramane dupa fierbere).
  • zeama de la o jumatate de lamaie.

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam frunzele de menta de pe tije. Le spalam si le lasam la scurs intr-o sita.

2.Punem 1l de apa intr-o cratita, adaugam si menta si punem la fiert pentru 25-30 de minute. Iese un ceai cu un puternic miros de menta ( de dezfunda din toate incheieturile :)).

3.Strecuram ceaiul de menta cu atentie sa de frunze si il cantarim. Adaugam zahar tot atat cat este cantitatea de ceai. Mie mi-a ramas 700 ml cea, am adaugat 700 gr de zahar. Punem siropul la fiert pentru inca 40-50 de minute sau pana cand se ingroasa suficient. Punem un strop pe o farfurie si daca a inceput sa se ingroase, este bun. Adaugam zeama de lamaie si punem fierbinte in sticle. Este un sirop de menta foarte concentrat si delicios, ideal pentru zilele calduroase de vara.

Iata si reteta mea de chec cu menta- https://farfuria-cu-gust.ro/prajitura-cu-sirop-de-menta-si-ciocolata/

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 1

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker