Prajitura Deliciu cu vanilie

Cea mai delicioasa prajitura! Preferata mea 🙂
Infrediente blat:
- 7 albusuri
- 200 g zahar
- 100 g nuca prajita
- 7 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema :
- 7 galbenusuri
- 200 g zahar
- 450 gml lapte
- 100 g unt
- 100 ml frisca lichida
- 5 linguri de amidon
- esenta de vanilie
- 100 g merisoare
- esenta de rom
Ingrediente suplimentare:
- 400 g crema de ciocolata
- 1 pachet de biscuiti Petit Beurre
Mod de preparare prajitura Deliciu cu vanilie.
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spma cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile coapte si taiate grossier. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Intre timp pregatim crema. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam cateva minute, pana devin albicioase, apoi adaugam amidonul si laptele in fir subtire si amestecam bine. Punem pe foc si lasam pana cand se ingroasa ca o budinca, iar in tot acest timp amestecam in crema. Cand este gata o lasam la racit. Mixam untul moale, de la temperatura camerei, adugam treptat din crema racita, iar la final adaugam si frisca lichida si mai mixam 2- 3 minute. Adaugam esenta de vanilie in crema.Merisoarele le lasam 10 minute in esenta de rom, dupa care le scurgem si le punem in crema.
Punem un strat de crema de ciocolata peste blatul racit ( finetti, nutella), adaugam crema, iar deasupra punem un strat de biscuiti.
Dam la rece pentru cel putin 2 ore.
Pofta buna!