Briose din albusuri cu mac si lamaie
Briose din albusuri cu mac si lamaie
Briose din albusuri cu mac si lamaie – unele dintre cele mai delicioase deserturi din albusuri. Se pregatesc rapid si sunt racoritoare si delicioase.
Zeama de lamaie
- Zeama de lamaie este un suc extras din pulpa fructului si este extrem de benefic, un suc pe care il putem produce noi acasa.
- Zeama de lămâie este un antioxidant puternic care poate să ne protejeze organismul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Este un suc foarte bogat în vitamina C, flavonoide si beta-caroten.
- Zeama acesteia poate ajuta organismul să elimine toxinele îmbunătățind astfel digestia.
- Briosele cu mac si lamaie sunt un desrt ce se pregateste usor, rapid si cu ingrediente simple.
Ingrediente:
- 1 cana de albusuri / 300 gr
- 185 gr zahar
- 185 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingura de seminte de mac
- 1 lingura coaja de lamaie razuita
- 3 linguri de zeama de lamaie
- esenta de vanilie
Ingrediente glazura:
- 2 linguri zeama de lamaie
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare.
1.Punem alburile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.
2.Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si semintele de mac si coaja de lamaie.
3.Turnam compozitia in forma pentru briose tapetata cu hartii speciale pentru briose. Eu am avut forma de silicon si nu mai este nevoie de hartii pentru briose. Formele pentru briose nu trebuie sa fie pline, ci doar 3/4 pentru ca acestea vor creste la cuptor. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
4.Imediat ce scoatem briosele din cuptor le ungem cu glazura de lamaie formata din zeama de lamaie si zahar pudra. le lasam 15-20 de minute sa se intareasca glazura. Pofta buna!