Prajitura Intercontinental
Cea mai buna prajitura pe care am mancat-o. Nu se face foarte usor, foile sunt subtiri, dar rezultatul este nemaipomenit.
Ingrediente foi:
- 9 albusuri
- 9 linguri de zahar
- 9 linguri de nuca macinata
- 3 linguri de faina
- 3 lingurite de praf de copt
Ingrediente crema:
- 9 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 300 ml lapte
- 100 g faina
- 200 g unt de 80% grasime
- 50 g nuca de cocos
- 50 g stafide
- 50 g ciocolata tocata grossier
- 1 lingurita esenta de rom
Ingrediente glazura:
- 50 g ciocolata
- 2 linguri lapte
Mod de preparare prajitura Intercontinental.
Batem ablusurile spuma. Adaugam pe treptat zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Amestecam nuca cu faina si praful de copt si le punem peste albuusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Cel mai bine folositi un cantar de bucatarie. Coacem cele 3 foi in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 20-25 de min. Desprindem usor blatul de pe foaia de copt. Am avut o tava cu dimensiuni de 20/25 de cm.
Intre timp pregatim crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si faina. Adaugam laptele fierbinte in fir subtire, amestecam si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit crema se imparte in 3 parti egale. Intr-o parte punem nuca de cocos, in alta stafidele inbibate in rom, iar in cealalta ciocolata tocata cu cutitul mai grossier.
Pe o tava se aseaza prima tava, se unge cu crema cu nuca de cocos. Se pune al doilea blat, se unge cu crema cu stafide, iar dupa cel de-al treilea blat se pune crema cu ciocolata. Topim 50 g ciocolata cu cele 2 linguri de lapte si punem cu lingura deasupra prajiturii.
Lasam la frigider pana a doua zi.