DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Intercontinental

Cea mai buna prajitura pe care am mancat-o. Nu se face foarte usor, foile sunt subtiri, dar rezultatul este nemaipomenit.

Ingrediente foi:

  • 9 albusuri
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • 3 lingurite de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 9 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 100 g faina
  • 200 g unt de 80% grasime
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata tocata grossier
  • 1 lingurita esenta de rom

Ingrediente glazura:

  • 50 g ciocolata
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare prajitura Intercontinental.

Batem ablusurile spuma. Adaugam pe treptat zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Amestecam nuca cu faina si praful de copt si le punem peste albuusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Cel mai bine folositi un cantar de bucatarie. Coacem cele 3 foi in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 20-25 de min. Desprindem usor blatul de pe foaia de copt. Am avut o tava cu dimensiuni de 20/25 de cm.

Intre timp pregatim crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si faina. Adaugam laptele fierbinte in fir subtire, amestecam si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit crema se imparte in 3 parti egale. Intr-o parte punem nuca de cocos, in alta stafidele inbibate in rom, iar in cealalta ciocolata tocata cu cutitul mai grossier.

Pe o tava se aseaza prima tava, se unge cu crema cu nuca de cocos. Se pune al doilea blat, se unge cu crema cu stafide, iar dupa cel de-al treilea blat se pune crema cu ciocolata. Topim 50 g ciocolata cu  cele 2 linguri de lapte si punem cu lingura deasupra prajiturii.

Lasam la frigider pana a doua zi.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker