Prajitura Kinder Bueno
O prajitura festiva, delicioasa, dar nu foarte dulce. Inspirata de la Madi Marin, prajitura Kinder Bueno nu se face greu, dar data viitoare voi face cantitate dubla pentru ca as fi vrut mai multa 🙂
Ingrediente blat:
- 4 albusuri
- 25g  de zahar
- 25 g faina
- 20 g pesmet
- 50 g nuca
- 1 lingurita de praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente crema:
- 4 balbenusuri
- 40 g zahar
- 250 ml lapte
- 25 g faina
- 35 g praf de budinca
- 125 g unt
- 1 lingura de cacao
- esenta de vanilie
In plus:
- 1 pachet de biscuiti
- 250 g Nutella sau Finetti
- lapte pentru insiropat
- 150 ml frisca lichida
- cacao
Mod de preparare prajitura Kinder Bueno.
1.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.
2. Adaugam faina, praful de copt, nuca macinata si grisul si incorporam cu o spatula.
3.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si presarata faina. Eu am copt-o intr-un vas de yenna.
4. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 18-20 de minute.
5. Punem blatul pe un platou, il insiropam cu 5-6 linguri de lapte, apoi il ungem cu nutella si dam la congelator 20 de minute.
6. Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul, faina, praful de budinca si laptele si apoi punem pe foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Adaugam si esenta de vanilie si lasam la racit. Mixam untul si adaugam treptat crema. Impartim crema in 2 boluri, iar intr-unul dintre ele adaugam 1 lingura de cacao.
7. Peste blatul uns cu ciocolata, adaugam crema galbena, un strat de biscuiti trecuti 5 secunde prin lapte, apoi crema maro.
8. Ungem din nou cu ciocolata si dam iarasi 20 de minute la frigider.
9. Adaugam frisca mixata spuma si presaram cacao. Pofta buna!