DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura rasturnata cu banane

Prajitura rasturnata cu banane

Prajitura rasturnata cu banane este una dintre cele mai simple prajituri. Pe langa faptul ca se prepara numaidecat, fara ajutorul mixerului, vom avea o prajitura insiropata si aromata care se poate servi ca atare sau cu un strat generos de frisca.

Sfaturi!

  • Este indicat sa folosim banane coapte bine, aceastea sunt mai moi, cremoase si mai dulci.
  • Compozitia este suficienta pentru o tava medie pentru cuptor. Tava mea a avut dimensiunile 22/28  de cm.
  • Mi-au iesit 12 portii de prajitura.
  • Este si mai delicioasa servita cu frisca.
  • Reteta usoara. Daca nu folosesc mixerul, atunci pentru mine este o reteta usoara. In 10 minute este gata de bagat la cuptor.

Ingrediente:

  • 100 gr zahar, 100 gr unt + 3 banane coapte bine pentru caramel
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 lingura cu varf cu cacao/ 15 gr
  • 1 plic de praf de copt
  • un strop de esenta de rom

Mod de preparare.

1.Mai intai caramelizam 100 de gr de zahar intr-o tigaie. Adaugam untul si amestecam pana cand acesta se topeste. Turnam caramelul intr-un vas de yenna mediu sau in orice vas doriti sa coaceti prajitura. Se poate coace si in forma rotunda.

2.Peste caramel adaugam rondele de banane.

3.Amestecam cu un tel ouale cu zaharul. Adaugam treptat uleiul, faina, praful de copt si cacao si incorporam cu telul. La final adaugam estenta si turnam uniform compozitia peste banane. Compozitia este putin mai groasa decat cea folosita la checul clasic, cel pufos.

4.Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pana cand trece testul cu scobitoarea, aproximativ 25 de minute. Trecem lama cutitului pe marginea prajiturii sa o desprindem de vas si o rasturnam pe un platou. O lasam putin la racit si o putem portiona. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker