Ciorbe/Supe

Supa crema de ceapa cu afumatura

Una dintre cele mai gustoase supe creme este supa crema de ceapa cu afumatura. Usor picanta, cu un gust bun de afumatura. Supa crema de ceapa este o reteta frantuzeasca, dar in cazul meu este foarte mult adaptata.

Ingrediente supa crema de ceapa cu afumatura pentru 2 portii:

  • 400 g ceapa
  • 150 g cartofi
  • 50 g unt
  • 30 g ulei
  • 300 g pastrama afumata sau kaiser afumat
  • sare
  • piper
  • patrujel
  • crutoane

Mod de preparare supa crema de ceapa cu afumatura.

Punem untul si uleul la topit intr-o cratita. Adaugam ceapa taiata julienne si o lasam 10-12 minute pe foc doar sa se inabuse, nu sa se prajeasca.

 

Adaugam apa si cartofii si lasam sa fiarba aprox. 20 de minute sau pana cand este fiert si cartoful. Cand sunt fierte, scurgem surplusul de apa si pasam legumele. Potrivim cu sare si piper.

Separat taiem fasii subtiri afumatura si o prajim.

 

Taiem si cateva felii de paine, le stropim cu ulei de masline, adaugam un praf de sare, piper si ardei boia si dam la cuptor pentru 10-15 minute.

Servim supa crema cu afumatura si crutoane. Este foarte buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 3 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker