MancaruriPublicitateRetete internationaleVita

Arrosto di Vitello – friptura de vita in stil italian

Arrosto di Vitello – friptura de vita in stil italian

Arrosto di Vitello – friptura de vita in stil italian este una dintre cele mai gustoase variante ale fripturii de vita. Carnea de vita este cea mai sanatoasa carne rosie datorita faptului ca este bogata in vitamine, minerale si proteine.  Am folosit carne de vita Angus, care a fost extrem de gustasa si de frageda si cu ajutorul careia friptura a iesit perfecta. Mai multe informatii despre carnea Angus gaiti aici.

Sfaturi!

  • Inainte de a gati carnea de vita, aceasta trebuie lasata la temperatura camerei aproximativ 2 ore.
  • Inainte de a gati carnea la cuptor, aceasta trebuie prajita la foc iute cateva minute pe toate partile. In acest timp, evitati sa intepati carnea cu furculita, aceasta trebuie intoarsa cu o spatula sau un cleste de bucatarie. Astfel vor fi sigilate in interior toate sucurile benefice.
  • Pentru friptura de vita este indicat sa se foloseasca sare de mare si piper. Alte condimente se pot adauga dupa gust.
  • Pentru aceasta friptura am folosit pulpa (capac) de vita, insa se poate folosi si ceafa.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta, contrar denumirii ce pare usor sofisticata, este una dintre cele mai usor de preparat fripturi de vita. Cu legumele se poate jongla dupa bunul plac, insa telina ii da un gust deosebit fripturii, nu ar trebui sa renuntati la ea, indiferent ce alte legume alegeti sa adaugati.

Ingrediente:

  • aprox. 1 kg pulpa de vita
  • 1 ceapa
  • 1 telina medie
  • 1 ardei gras
  • 3 morcovi
  • 250 ml vin alb demisec
  • sare de mare
  • piper macinat
  • 30 ml ulei de masline + 30 gr unt

Mod de preparare.

1.Ma intai incingem bine uleiul impreuna cu untul la foc iute. Punem pe fundul unei farfurii sare de mare amestecata cu piper si dam carnea prin acest amestec. Prajim carnea de vita pe fiecare parte la foc iute timp de 2 minute.

2.Scoatem carnea de vita pe un platou si in acelasi ulei vom cali legumele taiate cuburi. Tot la foc iute.

3.Punem intr-un vas de yenna carnea de vita si in jurul acesteia adaugam legumele. Turnam vinul si acoperim vasul cu capac. Daca nu avem vas de yenna cu capac, putem sa-l acoperim cu folie de aluminiu.

4.Gatim friptura de vita in cuptorul preincalzit la 180 de grade, functia cu ventilatie a cuptorului electric, timp de 2 ore. In acest timp, avem grija sa in toarcem din cand in cand friptura pe toate partile. In ultimele 10 minute de gatire  am descoperit tava lasand carnea sa capete un aspect usor rumenit.  Dupa gatire mai lasam friptura inca 30 de minute acoperita cu capacul.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 − 18 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker