Aluaturi dulci/foietajeDulciuriPrajituri/torturi

Rulouri cu crema de Cremsnit

Rulouri delicioase, care se pot face pe cornete, sau pe suluri facute din hartia de copt ( circula acum ceva timp un tutorial pe facebook). Si imaginati-va cum le-am umplut eu la lumina lumanarii ca fix cand m-am apucat de treaba s-a luat curentul 🙂 Eu le-am pus o crema instant pentru Cremes, dar se poate face si cu budnca, mascarpone sau diferite creme alese de voi.

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 cutie de crema de Cremsnit
  • 750 ml lapte
  • 50 g ciocolata
  • 100 g nuca macinata

Mai intai lasam aluatul de foietaj la dezghetat, apoi il taiem intindem putin cu sucitorul sa devina mai subtire. Taiem fasii de cca 1 cm latime si le rulam pe cornete sau pe sulurile facute din hartie de copt.

Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptoul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 20 de min. Intre timp pregatim crema: punem mixul pentru crema intr-un bol, adaugam laptele si mixam cateva minute pana cand se ingroasa suficient.

Cu  o seringa de ornat cu un dui lung, vom umple rulourile formate cu crema, iar capetele le dam prin nuca.

Ciocolata o topim pe baie de aburi si trasam dungi subtiri peste rulouri cu ciocolata fierbine, se va intari imediat, asa ca ne miscam repede.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker