MancaruriPaine/Pizza

Pizza cu ou batut si cartofi prajiti

Pizza cu ou batut si cartofi prajiti

Pizza cu ou batut si cartofi prajiti este un sortiment de pizza foarte gustos si satios. Pizza cu cartofi prajiti este preferata sotului, dar sa ii adaug si cremvursti. Musai. I-am facut cu cartofi prajiti si piept de pui, insa nu a fost foarte incantat de rezultat. Iar pizza cu ou face fina si este foarte gustoasa.

Cateva sfaturi!

  • Putem folosi cartofi congelati pentru prajit sau cartofi normali pe care ii curatam, ii feliem si ii prajim.
  • Blatul de pizza il ungem cu pasta de tomate din abundenta inainte sa adaugam mezelurile si cartofii pentru un plus de gust.
  • Oul batut il adaugam cat mai uniform deasupra ingredientelor inainte sa dam pizza la cuptor.
  • In aproximativ 25 de minute, pizza este coapta suficient.
  • Blatul de pizza il intindem mai subtire daca dorim o pizza mai crocanta si il intindem mai gros daca dorim o pizza mai pufoasa.
  • Pizza se pastreaza perfect pana a doua zi daca este acoprita ermetic cu folie alimentara.

Ingrediente blat:

  • 250 ml apa calduta
  • aprox 500 gr faina
  • 5 linguri de ulei
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa

Ingrediente umplutura:

  • 4-5 cremvursti nefierti
  • 100 gr salam de vara 
  • 100 gr masline
  • aprox 200 gr cartofi prajiti/ o tigaie
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 2 oua
  • 30 gr cascaval
  • oregano
  • + 4-5 linguri de pasta de tomate

Cum preparam Pizza cu ou batut si cartofi prajiti

1.Mai intai framantam aluatul. Dizolvam drojdia si zaharul in apa calduta. Adaugam faina, uleiul si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Puteti sa maiadaugati faina daca este nevoie.  Lasam aluatul la dospit pentru o ora.

2.Intre timp taiem ingredientele si prajim cartofii.

3.Impartim aluatul in 2 sau in 3 parti in functie de cat de mare aveti tava si in functie si de cat de subtire veti intinde aluatul. Eu am facut 2 pizza din acest aluat. Intindem o parte de aluat, o punem in tava si o ungem cu pasta de tomate. Adaugam ingrediente, iar la final adaugam un ou batut. Incercam sa punem cat mai uniform oul. Punem cate un ou batut pe fiecare pizza. Presaram oregano si dam pizza la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand este suficient de coapta. Presaram si putin cascaval si mai dam pizza un minut la cuptor.

Pofta buna!

Va recomand si pizza cu ton 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

67 − = 59

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker