Pui cu smantana si ciuperci
Pui cu smantana si ciuperci sau cum faci una dintre cele mai gustoase mancaruri cu carne de pui. Se poate folosi doar piept de pui sau orice alta parte din acesta, eu am avut un pui de tara si am folost copane, pulpe si din piept.
Sfaturi pentru preparare Pui cu smantana si ciuperci:
- Supa de la carnea fiarta de pui se poate pune in pungute pentru gheata si se poate pastra la congelator. Cand fac supa de legume, adaug si cateva cuburi de supa de pui.
- Se pot folosi ciuperci proaspete sau ciuperci conservate.
- Reteta simpla: aceasta este o mancare foarte simpla care se prepara usor si cu cateva ingrediente.
Ingrediente:
- carne de pui
- 350-400 g de ciuperci
- 200 g smantana pentru gatit
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 3-4 catei de usturoi
- 60-70 g unt
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare.
1.Dam mai intai carnea de pui intr-un clocot si o scoatem pe o farfurie. Mai ales daca si voi folositi carne de pui de curte, aceasta fierbe mai greu si trebuie lasata mai mult la fiert.
2.Punem la calit in untul topit ceapa impreuna cu ardeiul tocate marunt si le lasam 8-10 minute.
3.Adaugam ciupercile feliate peste amestecul de legume si mai lasam inca 7-8 minute sa se caleasca impreuna.
4.Adaugam o cana de apa ( sau supa de pui) si carnea de pui, acoperim cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute.
5.Adaugam smantana pentru gatit, usturoiul pisat, sare, piper si oregano si mai lasam 10 minute la foc mic. Pofta buna!
Alte mancaruri din categoria carne de pui gasiti aici – https://farfuria-cu-gust.ro/retete/mancaruri/pui/