Ghiveci cu legume si carne de pui
Ghiveci cu legume si carne de pui- o mancare de vara cu multe legume si carne de pui, un deliciu. Asa se zice in zona mea acestui fel de mancare compus din legume proaspete. Asa ii zic si eu. Ghiveciul de legume se poate lasa si fara carne si este foarte gustos. Mai ales daca tineti post 🙂
Sfaturi!
- Indicat este sa folositi rosiile coapte bine.
- Rosiile se pot da pe razatoare sau se pot taia cubulete mici.
- Este o mancare cu un gust dulceag datorat cantitatii mare de ceapa, iar eu adaug si o jumatate de lingurita de zahar.
- Carnea de pui este principala sursa de proteine pentru organismul uman, insa aceasta nu contine fibre, glucide sau vitamina C si tocmai de aceea este recomandat sa fie consumata alaturi de legume, cereale sau verdeturi ( carbohidrati).
- Ingediente simple: o mancare cu ingediente usor de gasit vara. Multi dintre voi este posibil sa le aveti in gradina. Eu doar ardeiul kapia l-am cumparat, restul ingredientelor le-am gasit in ” Gradina Ursului” (gradina tatalui meu, la tara).
Ingrediente:
4.La final adaugam usturoiul si verdeata tocata marunt. Pofta buna!
Va sugerez si tocana taraneasca cu pui, asemanatoare, cu legume proaspete si foarte gustoasa.
2 Comments