MancaruriPaine/Pizza

Pizza cu sos Alfredo

Pizza cu sos Alfredo

Pizza cu sos Alfredo- una dintre cele mai gustoase sortimente de pizza. Sosul Alfredo, cunoscut mai ales ca sos alb, este unul dintre cele mai delicioase sosuri si se prepara destul de usor.

Cateva sfaturi!

  • Sosul Alfredo este prieten bun cu parmezanul, insa acesta se poate inlocui cu cascaval sau mozzarella.
  • Sosul Alfredo se potriveste foarte bine cu paste, cu pizza, cu carne sau salate verzi.
  • Pentru a evita taierea sosului, adauga parmezanul de-abia cand retragi tigaia de pe foc. La sfarsit adauga sare, piper si , daca vrei, nucsoara. Nucsoara este prietena buna cu sosul alb.
  • Sosul Alfredo se foloseste imediat ce a fost gatit. Se adauga peste aluatl de pizza, sau peste paste fara a-l lasa sa se raceasca complet.
  • Din acest aluat  mi-au iesit 3 pizza, insa depinde cat de gros sau de subtire il intindeti.

 

Ingrediente blat:

  • 400 ml apa calduta
  • aprox.700 gr faina
  • 1plic de drojdie uscata
  • 20 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare grunjoasa

Ingrediente sos Alfredo:

  • 50 gr unt
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 50 gr parmezan razuit/ Mozarella sau cascaval
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

  • + Salam feliat/ sunca/  legume sau mezeluri dupa gust

Mod de preparare.

1.Mai intai pregatim blatul: punam apa calduta intr-un bol. In ea dizolvam drojdia cu zaharul. Adaugam uleiul, faina si sarea si framantam un aluat moale si nelipicios. Faina o adaugam toata odata. Dam aluatl la dospit in loc calduros si ferit de curentii de aer pentru 1 ora ( eu folosesc cuptorul cu microunde).

2.Pentru sosul Alfredo: topim untul la foc mic. Adaugam smantana si apoi parmezanul razuit si lasam pe foc pana devine un sos cremos.

3.Intindem aluatul pentru pizza si undem cu sos Alfredo. Punem deasupra sunca sau salam feliat dupa preferinta si masline sau alte legume. Presaram inca un strat subtire de parmezan sau cascaval si coacem pizza timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

35 − 32 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker