Coaste canadiene la cuptor
Coaste canadiene la cuptor – o reteta simpla si delicioasa de coaste de porc gatite dupa o reteta canadiana. Nouatatea in ceea ce priveste aceasta reteta este existenta marului si a scortisoarei in sosul de rosii. Gustos si aromat. In plus, sotul meu inca tanjeste dupa niste coaste marinate pe care le-a mancat el candva la restaurant, asa ca facem si acasa 🙂
Sfaturi și trucuri pentru succesul rețetei:
- Este necesar sa folosim coaste de porc proaspete si nu afumate sau marinate, marinada o preparam noi.
- Pentru un plus de aroma se adauga un praf de scortisoara in sosul pentru marinare. Aceasta ajuta la formarea crustei si da o aroma deoasebita carnii.;
- Costitele se pot servi cu diverse garnituri, piureuri sau legume.
- Reteta simpla, se folosesc doar coaste de porc si cateva condimente esentiale: sare,piper, ardei boia.
Ingrediente:
- 700 – 800 gr coaste de porc
- 100 gr sos de rosii
- 5 linguri de ulei
- 1 mar
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper
- 1/2 lingurita de ardei boia dulce/ afumat
- un praf de scortisoara
Mod de preparare.
1.Mai intai curatam marul de coaja, il taiem cubulete si il dam la cuptorul cu microunde 5-6 minute. Apoi il pasam bine cu o furculita.
2.Amestecam marul cu sosul de rosii si cu restul ingredientelor.
3.Ungem costitele cu sosul rezultat, le punem in tava si dam la rece pentru 1 ora.
4.Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru o ora. Luam folia de aluminiu si mai lasam costitele 20 de minute la cuptor. Pofta buna!
Eu mi-am gasit inspiratia aici.