Reteta Lemon Tiramisu – Tiramisu cu lamaie
Reteta Lemon Tiramisu – Tiramisu cu lamaie
Reteta Lemon Tiramisu – Tiramisu cu lamaie, un tort rapid si delicios. Crema cu lamaie este delicioasa si se prepara intr-un minut, da, un minut. Nu exagerez deloc. Este cea mai rapida crema din lume. Amesteci cu telul ingredientele timp de cateva secunde siiii, gata-i crema! Si cel mai important este ca nu se adauga oua crude in compozitia ei.
Bine de stiut
- Avem nevoie de lapte condensat indulcit, din cel gros special pentru prajituri pentru a prepara crema de lamaie. A nu se confunda cu laptele condensat pentru cafea.
- Am folosit 3 lamai mari pentru crema.
- Recomandare! Piscoturile se pot insiropa cu Limoncello pentru un gust mai intens. Eu am facut un sirop cu zeama de lamaie pentru ca am avut copil la masa.
- Smantana. Aceasta crema se prepara cu smantana lichida de gatit. Am folosit smantana La Dorna cu 32% grasime, insa puteti folosi orice smantana de gatit gasiti la magazin.
- Reteta rapida. In maxim 10 minute am fost gata cu tortul. Cred ca este cel mai rapid tort si fara coacere.
Ingrediente:
- 400 gr lapte condensat
- 300 gr smantana de gatit
- zeama de la 3 lamai mari
- coaja de la 1- 2 lamai
- 1 lingura de zahar pudra
- piscoturi
Cum preparam Reteta Lemon Tiramisu – Tiramisu cu lamaie
1.Mai intai razuim coaja de la 1 sau 2 lamai, cum doriti, si stoarcem bine lamaile.
2.Pentru crema punem laptele condensat si smantana lichida intr-un bol. Adaugam zeama de lamaie si amestecam energic cu telul cateva secunde. Se va ingrosa imediat crema in momentul in care adaugam zeama de lamaie. Adaugam si coaja de lamaie dupa gust.
3. Pentru sucul cu care insiropam piscoturile punem 2 linguri de zeama de lamaie intr-un bol, adaugam 100 ml apa calduta si 1 lingura de zahar pudra. Trecem piscoturile timp de 4-5 secunde prin acest suc si le punem pe fundul unui vas de yenna. Adaugam un strat de crema, aproximativ 3/4 din cantitatea toatala si acoperim cu un alt strat de piscoturi. Punem si restul de crema deasupra si adaugam coaja razuita.
Dam tortul la rece 1 ora si apoi putem portiona si servi! Pofta buna!