AlteleVacante si calatorii

Romania pitoresca incepe din Bucovina

Cele mai pitoresti si autentice peisaje din tara noastra le-am intalnit in Bucovina, tinutul manastirilor.  Ii zic ” tinutul manastirilor”  deoarece aici se afla cele mai vestite manastiri, cladite de sute de ani si care poarta pe umeri lor recunostinta mondiala. Da, Romania este recunoscuta si datorita lor: Manastirea Voronet, Agapia, Sucevita, Putna sau Moldovita!

Voronetul,  supranumit  ” Capela Sixtina a Estului” este una dintre cele mai frumoase manastiri din Bucovina, fiind inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO.  Ctitorita de Stefan cel Mare in anul 1488, manastirea Voronet este pictata cu celebrul pigment ” albastru de Voronet”, pigment unic in lume, si care a rezistat perfect conditiilor climatice de-a lungul anilor.

 

 

O alta manastire la fel de frumoasa este si manastirea Agapia – cea mai mare manastire de maici din Romania ( aprox. 340 de maici), situata la doar 9 km de orasul Piatra Neamt. Ceea ce ofera o valoare inestimabila a acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu.

Si daca tot ai ajuns in acest tinut, nu poti rata o vizita in Humulestiul lui Creanga, o incursiune in lumea veritabila a copilariei. Aici poti vizita casa memoriala Ion Creanga si muzeul in care povestile au prins viata si care sunt o incantare pentru fiecare.

 

Privitor la cazare,la pensiunea La Conac In Bucovina, din Gura Humorului confortul este la el acasa. Cu mic dejun inclus in pret, variat si cu produse traditionale atfel incepi o zi de vacanta. Mai ales daca aveti si copii. Cu loc de joaca in interior, dar si afara, copii se pot juca linistiti in timp ce mamicile savureaza o cafea. Se afla la doar 2 km de manastirea Voronet. Mai multe detalii si spatii de cazare gasiti aici .

 

Privelistea de la balconul camerei:

Despre Gura Humorului pot spune ca este un frumos si linistit oras situat in inima Bucovinei pe care l-as vizita de cate ori am ocazia.

De vizitat ar mai fi multe in acest tinut de basm, doar ca in scurta noastra vizita, nu am avut timp. De revenit! De facut o plimbare cu mocanita si de vizitat Suceava.

Alte peisaje din Bucovina:

Verifica ofertele disponibile in tabelul urmatorBooking.com

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 36 = 44

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker