AlteleVacante si calatorii

Braşovul într-o singură zi: 5 locuri de care te vei îndrăgosti!

Braşovul într-o singură zi: 5 locuri de care te vei îndrăgosti!

Braşovul, cel mai frumos oraş transilvănean este supranumit şi” oraşul de sub Tâmpa” şi cu siguranţă este extrem de îndrăgit de românii dornici de vacnţă la munte.

Oraşul oferă o multitudine de posibilităţi de petrecere a timpului liber, dar odată ajunşi în superbul oraş, odinioară gazdă a festivalului de muzică uşoară “ Cerbul de aur”, trebuie să ne bucurăm pe deplin de aerul curat de munte.

            5 obiective turistice pe care să le vizitezi intr-o zi!

1.Gradina zoologică. O gradină zoologică de mari dimensiuni ce are aspectul unui parc extrem de îngrijit, cu alei, flori şi foarte multe animale. Poţi petrece ore în şir aici fără să te plictiseşti. Ai ocazia să vezi gheparzi, leorparzi, lei, maimuţe, struţi, cămile şi alte animale fascinante. In vara aceasta am fost a doua oara, dar se construieste in interior si nu mai sunt atat de multe animalute ca in trecut.

  a

2. Parcul de distracţii Aventura. Situat în cartierul Nouă, în apropierea Grădinii zoologice( mai exact la 800 de metri), Pacul Aventura din Braşov este cel mai mare parc de distracţii şi aventuri din România. Pentru pasionaţii de sporturi la înălţime, de tiroliană, parcul dispune de 15 trasee de dificultate progresivă. Ȋn plus, există şi alte posibilităţi de petrecere a timpului liber chiar în vecinătatea acestui parc minunat: hidrobicicletele, o încântare în dupa-amiezele însorite de vară.

3.Piaţa Sfatului. Fie că eşti doar în trecere, sau într-o vacanţă mai lungă, nu ai cum să ratezi Piaţa Sfatului, inima oraşului. Aici, în trecut, se organizau târguri pentru negustori. Astăzi este locul celor mai frumoase hoteluri, cafenele şi restaurante.

4. Biserica Neagră este unul dintre simbolurile oraşului Braşov, aflată chiar în imediata vecinătate a Pieţii Sfatului. Numele de Biserica Neagră l-a primit după ce, în 1689, incendiul care a cuprins tot oraşul a tranformat-o într-o ruină. Astazi este o construcţie impunătoare, care atrage an de an turişti din toată lumea.

 

5. Varful Tâmpa. Contra unei sume modice de doar 7 lei, poţi avea o panoramă absolut spectaculoasa a oraşului de sub munte. Telecabina ne conduce pe un scurt traseu de doar 2 minute şi 20 de secunde către  vârful muntelui, dar ne oferă senzaţii unice. Odată ajunşi pe munte, am pornit într-o scurtă drumeţie până la imensele litere ce alcătuiesc numele oraşului şi pe care le admiram în Piaţa Sfatului. La întoarcere, putem să ne răcorim la singura terasă existentă pe munte.


Cu siguranţă cunoasteţi aceste trasee sau cel putin aţi auzit de ele. Ȋn caz contrar, va sugerez să le vizitaţi cu prima ocazie! Voi aveti alte obiective turistice de adaugat?

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 6 = 4

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker