Checuri/brioseDulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Trenulet sau „Chec la metru”

Prajitura Trenulet sau „Chec la metru”

Prajitura Trenulet sau „Chec la metru” este o prajitura delicioasa care se pregateste usor. Din doua checuri, unul simplu, altul cu cacao, o crema de vanilie facuta acasa si glazura de ciocolata a rezultat un desert delicios.

Ingrediente 2 checuri:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 9 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 4 linguri de amidon
  • 400 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie

Pentru glazura:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu ulei

Mod de preparare.

1.Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul.

2.Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula.

3.Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una dintre ele adaugam si cacao. Astfel vom avea doua checuri: unul alb si unul maro. Turnam compozitia in forme de chec tapetate cu hartii de copt. Coacem checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

4.Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si cu amidonul. Turnam in fir subtire laptele si punem la foc mediu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. O lasam la racit, apoi adaugam esenta si frisca lichida si mixam crema 3-4 minute.

5. Checurile racite le feliem. Ungem cu crema feliile de chec si le lipim intre ele alternand cele doua culori. Ungem cu crema si intreg trenuletul la final.

5.Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul. O lasam cateva minute la racorit ( nu trebuie sa fie fierbinte ca atunci se va scurge de pe prajitura) si o punem deasupra prajiturii. Dam desrtul la frigider pentru cel putin 2-3 ore pentru a-l putea portiona frumos. Cand portionam trenuletul, il portionam pe diagonala pentru a alterna frumos cele doua culori.

Nu este greu deloc de facut si este un desert de casa delicios.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker