Din camara
Salata de muraturi asortate
O salata de muraturi asortate am facut datorita faptului ca am avut legume putine si asortate. Am mai facut in alti ani si ne-a placut asa ca am repetat experimentul.
Ingrediente:
- 2 kg castraveciori
- 500 g morcovi
- 7-8 gogosari, sau alt tip de ardei, rosu sa fie
- 2 cepe
- 450 g otet
- 1 litru apa
- 2 linguri sare grunjoasa
- 3 linguri zahar
- boabe de piper
Mai intai taiem castravetii si morcovii rondele. Ceapa si ardeiul le taiem julienne. Amestecam legumele.
Punem apoi apa, otetul, sarea, zaharul si boabele de piper pe foc si le lasam sa dea in fiert.
Punem lichidul fierbinte peste legume, amestecam si lasam 30 de min.
Punem apoi legumele impreuna cu lichidul rezultat in borcane. Sigilam bine si sterilizam.