Mancare de rosii cu ardei kapia

Mancare de rosii cu ardei kapia
Mancare de rosii cu adei kapia si multa ceapa. Este o mancare de vara cu multe rosii coapte bine si aromata cu pastrunjel verde. Poate fi o mancare de post gustoasa, sau se poate adauga carne de pui inca de la inceput sa fiarba odata cu legumele.
Mancarea de rosii
- Indicat este sa folositi rosiile coapte bine.
- Rosiile se pot da pe razatoare sau se pot taia cubulete mici.
- Este o mancare cu un gust dulceag datorat cantitatii mare de ceapa, iar eu adaug si o jumatate de lingurita de zahar.
Ingediente simple: o mancare cu ingediente uso de gasit vara. Multi dintre voi este posibil sa le aveti in gradina. Eu doar ardeiul kapia l-am cumparat, restul ingredientelor le-am gasit in ” Gradina Ursului” (gradina tatalui meu, la tara).
Ingrediente:
- 1, 5 kg rosii
- 5-6 cepe mari
- 3 ardei kapia
- 1 ardei gras verde
- 5o ml ulei
- 1 catel mic de usturoi
- patrunjel verde
- 1/2 lingurita zahar
- sare
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins.
2.Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare.
3.Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa si lasam pe foc aproximativ 20-25 de minute pana cand legumele sunt gatite suficient. Adaugam zahar si sare si amestecam din cand in cand.
4.La final adaugam usturoiul si verdeata tocata marunt. Pofta buna!
One Comment