
Salata in straturi cu legume
Salata in straturi cu legume este o salata foarte gustoasa ce poate fi consumata si ca garnitura pentru friptura ( asa cum am facut noi). Sfecla rosie da un gust deosebit acestei salate.
Ingrediente:
- 1 sfecla rosie mica
- 3 cartofi medii
- 3-4 morcovi
- 400 g castraveti murati
- 1 ceapa
- 150 gr maioneza
- 1 lingurita mustar
- sare
Mod de preparare.
- Fierbem sfecla rosie.
- Separat feirbem cartofii si morcovii curatati de coaja.
- Dam legumele fierte pe razatoarea cu ochiuri mari. Castravetii murati ii tocam marunt. La fel si ceapa.
- Maioneza o amestecam cu mustarul. De obicei la salate eu folosesc maioneza din comert.
- Asezam primul strat de sfecla rosie pe un platou, ungem cu maioneza, apoi adaugam un strat de cartofi, morcovi, castraveciori, ceapa, sau in ce ordine doriti voi. Eu am pus cate doua straturi de cartofi si morcovi. Dupa fiecare strat adaugat ungem cu maioneza si presaram sare. Dam la rece 1 ora. Pofta buna!