LegumeMancaruriRetete internationaleSalate

Salata piemonteza de cartofi

Salata piemonteza de cartofi

Salata piemonteza de cartofi este o salata extraordinar de gustoasa. In vacanta petrecuta in Franta, am mancat la un restaurant chinezesc cu bufet suedez o astfel de salata. Atat de gustoasa si de simpla este salata asta, incat imediat ce am ajuns acasa, am preparat-o si eu. Se spune despre aceasta salata ca a fost inventata in regiunea Piemonte din Italia in perioada in care a fost ocupata de francezi.

Bine de stiut!

  • Este recomandata fierberea cartofilor cu coaja pentru a evita sfaramarea acestora. Daca alegeti sa ii curatati, atunci ar trebui sa-i fierbeti intregi.
  • Salata piemonteza se poate adapta gustului propriu prin adaugarea de legume precum ardei, muraturi sau ceapa rosie.
  • Aceasta salata este potrivita si pentru mese in aer liber, fiind usor de transportat in caserole.
  • Reteta usoara. Salata piemonteza cu cartofi este usor asemanatoare cu salata orientala, este o salata gustoasa, satioasa si usor de preparat.

Ingrediente:

  • 700-800 gr cartofi
  • 2 rosii
  • 100 gr sunca feliata
  • 3-4 fire de patrunjel verde
  • sare
  • 1 ou, 100 ml ulei, 1 lingurita de zeama de lamaie, sare, piper pentru maioneza

Cum preparam Salata piemonteza de cartofi

1.Mai intai pregatim cartofii pentru fiert. Daca alegem sa ii fierbem cu coaja, atunci ii spalam bine inainte. Sau ii curatam de coaja si ii lasam intregi. Fierbem cartofii pana cand se vor strapunge usor cu furculita.

2.Lasam cartofii la racit, apoi ii taiem cubulete.

3.Taiem si rosiile cubulete, insa doar partea cu coaja, fara mijloc si seminte.

4.Trecem la prepararea maionezei. Am facut maioneza cu ajutorul unui mixer vertical astfel: am pus oul, zeama de lamaie, uleiul, sarea si piperul in vasul inalt al mixerului. Am mixat 20 de secunde cu mixerul lipit de fundul vasului, apoi l-am ridicat usor. Miscam incet mixerul de la suprafata maionezei pana jos, aproximativ un minut si gata, avem o super maioneza. Este o maioneza light si rapida.

5. Lasam maioneza deoparte si tocam in cubulete si sunca feliata.

6. Adaugam toate ingredientele intr-un vas si amestecam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 81 = 87

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker