MancaruriPeste

Biban de mare en papillote

Biban de mare en papillote

Biban de mare en papillote sau cum poti prepara un pranz gustos si rapid din 2 bibani. Desi pare sofisticat, sa gatesti peste sau carne ” en papillote” este, de fapt, foarte usor. Se gateste carnea infasurata in hartie de copt fie la cuptor, fie pe gratar impreuna cu condimentele dorite. Carnea iese suculente si gustoasa. In plus, nu se arde. Am gasit biban de mare praspat la Lidl, iar cum sotului ii place doar pestele cu foarte putine oase, acesta a fost ideal.

  • Bibanul de mare este un peste alb supranumit si lavrac sau lup de mare si se gateste foarte usor pentru a ramane cat mai suculenta carnea acestuia.

Sfaturi!

  • Taiati hartie de copt de lungimea pestelui. Presarati sare de mare si condimentele dorite apoi infasuram pestele. Eu nu am strans capetele hartiei de copt, insa le puteti inchide ermetic.
  • Se poate folosi biban de mare, dorada, crap sau orice alt soriment de peste.
  • Gatim pestele aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte.
  • Reteta usoara. Pestele gatit „en papillote” este foarte sanatos. Isi pastreaza proprietatile si se prepara rapid.

Ingrediente:

  • 2 buc biban de mare
  • sare de mare
  • ardei boia dulce
  • ulei de masline
  • oregano
  • piper 
  • hartie de copt

Mod de preparare.

1.Mai intai taiem capetele si cozile pestilor, apoi ii taiem pe jumatate transversal. Vom avea 4 portii.

2.Taiem hartii de copt de marimea pestilor si presaram sare de mare, ardei boia, piper si oregano pe fiecare hartie. Punem pestele intr-un capat si pliem hartia. Puteti folosi orice condimente doriti.

3.Punem tigaia de grill la incins si o ungem cu ulei de masline. Punem pestele infasurat in hartie si il coacem pe ambele parti cateva minute. Daca se gateste prea mult, nu mai este la fel de suculent.

  • Servim pestele cu diverse salate proaspete, piure, cartofi prajiti sau alte garnituri. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker