Cu carne de puiPreparate de CraciunPuiSalate

Salata Poiana cu ciuperci

Salata Poiana cu ciuperci, o salata foarte gustoasa si aspectuoasa, perfecta pentru o masa festiva, dar ideala si pentru o masa in familie.

Ingrediente:

  • 1 borcan de 750 g de  ciuperci intregi
  • 1 piept de pui
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 5-6 catraveti murati
  • 5-6 linguri de maioneza
  • 50 g cascaval ras
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare salata Poiana cu ciuperci.

Mai intai curatam cartofii si morcovii si ii punem la fiert. Pieptul de pui il fierbem separat in alta cratita.

Ciupercile le dam intr-un clocot ( le punem la fiert max. 15-20 de min).

Pe o farfurie plata punem folie alimentara, apoi punem un cerc de la forma de tort cu peretii detasabili.

Punem prima data ciupercile ( alegem ciperci cam de aceeasi marime) si presaram peste ele ceapa si patrunjelul tocate marunt.

 

Adaugam un strat de cartofi dati pe razatoarea mare, presam usor cu lingura si apoi punem 2-3 linguri de maioneza si o intindem bine.

 

Venim cu urmatorul strat de castraveti tocati mai mari sau taiati rondele, iar urmatorul strat il punem de morcovi  dati pe razatoarea mare. Punem apoi piept de pui tocat cat mai mic. Punem iarasi maioneza si presaram cascaval dat pe razatoare.

Presam usor cu o lingura dupa fiecare strat de legume.

Dam salata 2-3 ore la rece, apoi punem un alt platou deasupra cercului in care am asamblat salata si o rasturnam pe acel platou. Va rezulta o salata foarte aspectuoasa.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 7 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker