MancaruriPorcSalata fara maionezaSalate

Salata verde cu carne de porc

Salata verde cu carne de porc

Salata verde cu carne de porc este una dintre cele mai gustoase si satioase salate, dar mai ales si foarte sanatoase. Se prepara usor, din ingrediente putine si contine multe vitamine, fibre si proteine. Carnea de porc este o sursă minunată de proteine. O porţie de carne de 100 g oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.
Iar salata verde este bogată în apă, vitamine, minerale şi fibre.  In aceasta perioada, noi incercam sa o includem in meniul nostru zilnic in diverse combinatii astfel incat sa fie si gustoasa si sanatoasa.

Trebuie sa specific ca din aceasta salata au mancat 3 persoane.

Ingrediente salata:

  • 200 g carne de porc
  • 2 salate verzi
  • 3-4 rosii
  • 1 legatura de ridichii ( aprox. 4-5 ridichii)
  • 1 legatura de ceapa verde ( aprox.5-6 fire de ceapa)
  • 100 g masline
  • 100 g branza telemea
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie/ otet
  • sare
  • oregano

Mod de preparare.

1. Mai intai taiem carnea de porc in fasii subtiri si o frigem pe tigaia grill.

2.In acest timp spalam salata verde, o taiem in fasii si o punem intr-un bol incapator.

3. Adaugam si rosiile, ridichile si ceapa taiate.  Adaugam si maslinele, presaram sare, adaugam zeama de lamaie si uleiul de masline si amestecam usor.

4.La final adaugam cubulete de branza si carne fripta taiata in fasii subtiri. Presaram oregano  deasupra salatei si iata: asta-i salata noastra! Pofta buna!

Tot din categoria salatelor de primavara, va sugeram si salata verde cu ton .

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 40 = 48

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker