Friptura din pulpa de porc cu rosii cherry
Friptura din pulpa de porc cu rosii cherry
Friptura din pulpa de porc cu rosii cherry este o friptura frageda si foarte gustoasa ce se poate servi cu diverse salate sau garnituri. Noua ne place cu salata verde si cu garnitura de cartofi, piure sau natur. Ai mei iubesc fripturica de porc, uneori o prepar cu pasta de tomate, alte ori cu rosii in suc propriu sau cu rosii proaspete.
Cateva sfaturi!
- Pentru o friptura cat mai frageda si suculenta secretul este sa fie acoperita cu sos atunci cand o bagam la cuptor si sa o gatim timp de 70-80 de minute.
- Din cand in cand intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta. Acest procedeu se repeta de 3-4 ori in timpul coacerii.
- Inlocuiri. Pulpa de porc se poate inlocui cu cotlet sau muschi de porc.
- Reteta usoara. Aceasta friptura se prepara usor, fara sa fie nevoie sa lasam carnea la marinat inainte de gatire.
Ingrediente:
- 1.5 kg pulpa de porc
- 10-15 rosii cherry
- 2 linguri pasta de tomate
- 4-5 catei de usturoi
- sare
- piper
- patrunjel verde sau uscat
Cum preparam Friptura din pulpa de porc
1.Mai intai feliem carnea in functie de preferinta. Eu am taiat felii de carne de aproximativ 1,5- 2 cm grosime. Sa nu fie prea subtire, dar nici foarte groasa.
2.Punem carnea intr-o tava de teflon, de yenna sau orice tava pentru cuptor fara capac si adaugam rosiile cherry. Adaugam si pasta de tomate dizolvata in apa avand grija ca sosul sa acopere friptura.
3.Adaugam usturoiul taiat marunt, sare si piper si dam friptura la cuptor pentru minim o ora si jumatate. In acest timp intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta de mai multe ori. Cand se rumeneste pe o parte, intoarcem carnea pe cealalta parte. La final adaugam si patrunjelul verde tocat marunt sau patrunjel uscat.
Friptura este suficient gatita atunci cand o putem strapunge cu furculita cu usurinta. Pofta buna!