Saratele cu chimen
Pentru o gustare, pentru o seara cu prietenii sau pentru un mic dejun rapid sunt ideale saratelele. Eu le-am facut cu chimen, voua daca nu va place il puteti elimina si inlocui cu seminte de mac sau susan.
Ingrediente:
- 1 ou
- 100 ml apa calda
- 50 ml lapte
- 1/2 cub de drojdie proaspata (7,5 g)
- 2 linguri de untura
- 500 g faina
- chimen
- 1 galbenus+1 lingura de lapte
- 1 lingurita de sare
Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte tare.
Presaram putina faina pe blatul de lucru, intindem foi si taiem cu cutitul saratele. Le puenm in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu galbenus amestecat cu lapte.
Presaram seminte de chimen si deasupra si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
Mi-au iesit 2 tavi din acaeasta compozitie. Eu am mai presarat sare si deasupra saratelelor pentru ca nu mi s-au parut suficient de sarate.
Pofta buna!